Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een 100% natuurlijke, veilige behandelwijze tegen verschillende huid- en luchtwegaandoeningen. Het helpt bijvoorbeeld bij overdadige slijmvorming, bacteriële infecties en ontstekingen. Het is uitermate geschikt voor zowel mens als dier.

Tijdens een behandeling wordt er door een speciale generator een mineraaloplossing in de lucht gebracht. Voor de halotherapie maak ik gebruik van de WHR-generator. Dit is een mobiele generator die werkt met natuurzuivere vloeistoffen.

De generator brengt de mineralenoplossing in de vorm van een zeer fijne, haast onzichtbare nevel via een lamellensysteem in de lucht. Dat maakt de WHR tot een turbogenerator waarmee in korte tijd zowel luchtwegen als de huid kunnen worden behandeld. 

Aangezien de WHR-generator een verfijnde nevel in de ruimte brengt, is deze gebonden aan een behandelplaats waar een aantal eisen aan worden gesteld. Zo moet de ruimte goed schoon te houden zijn en aan minimaal 3 zijdes gesloten zijn.

De installatie en het gebruik van de halotherapie generator vereist slechts een 220V aansluiting en het apparaat is degelijk en onderhoudsvriendelijk. Dankzij het plug & play- principe is het gebruik uiterst eenvoudig en is de generator niet plaats gebonden. Hij kan op een plaats en tijd naar keuze gebruikt worden, op het moment dat u het beste uitkomt.

Lees meer over de voordelen van halotherapie op de pagina Waarom Halotherapie?